pühapäev, 1. märts 2020

Õpirände IV nädal Madriidis

Hola!
Aeg otsad kokku tõmmata, eelviimane Madriidi postitus.
Nädal algas Eesti sünnipäevaga ja nii ka meie tähistasime.
Meie praktika neljas nädal Madriidis Pier Paolo Alvaro stuudios hakkab läbi saama.


Tegemist on kahel korrusel asuva korter-ateljeega, kus ühel pool asub stuudio ja teisel pool läbi sisehoovi minnes meistri eluruumid. Stuudio esimesel korrusel asub klientide vastuvõtu salong, sealt edasi aga triikimislaud ja köök.

Stuudio teisel korrusel, trepist ülesse minnes on suur töötuba, mida ehivad suur peegel, toa keskel asuv suur reguleeritava kõrgusega töölaud ja riiulid, kust leiab kõik tööks vajaliku.


Kuigi selles stuudios õmmeldakse palju käsitsi, ei saa ka siin läbi ilma õmblusmasinata. Tegemist on vanemat tüüpi tööstusliku masinaga, mis asub eraldi ruumis meistri eluruumide peal teisel korrusel.
Tänaseks on meil õnnestunud jälgida riidekunstniku tööprotsessi erinevatel aegadel,
sh kuidas ta läbib kliendiga. Nägime kuidas kohalikule näitlejannale glamuurseid kleite selga proovides muutus Pier korraga ärimeheks. Kindlasti tuleb mõlemat pidada antud tööd tehes vooruseks. Proovis osalemine andis meilegi juurde indu ja julgust eksperimenteerida. Järgmisel nädalal ootame proovi veel ühte näitlejat. Kõik see kokku on äärmiselt huvitav ja inspireeriv, mind oma unistusele lähemale viiv.
Ateljees õmmeldavad kostüümid on kõik väga suursugused, nõuavad palju tööd ja täpsust.
Arvesse tuleb võtta ka seda, et kunstniku visioon muutub ajas ja kunagi ei tea kuhu see välja jõuab, elame-näeme. Sellest tulenevalt kulub meil suur osa aega ümbertegemisele. Nagu öeldud, õmbleme põhiliselt käsitsi, aga veidi olema saanud ka masinal õmmelda ning triikida. Minu kleidil on 19 meetrit mustast võrgukangast satsi, seda ikka annab traageldada.
Aga ikkagi, kõik seni tehtu on suurepärane juba praegu. Kõik kokku on see aga arendav, erialast kogemust ja julgust pakkuv teadmine, et olen õiges kohas. Küll, inglise ja hispaania keel tahab veel tublisti tegelemist.
Vaba aeg kulub meil põhiliselt Madriidi muuseumides ning ilusates ja nüüd juba rohelistes ning õitsevates parkides ringi jalutades. Päikest Teile!

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Viimane nädal Madriidis

Nädala viimane ehk viies nädal algas rahulikult olemasolevate tööde kallal toimetamisega. Viimane nädal oli käimas ja kleidid ootas...